התחלתם לתכנן טיול לניו זילנד? אתם צפויים להקדיש לו פרק זמן שנע בין שבועיים ועד ל-3 חודשים- לא מעט ימים הרחק מהבית. אתם עומדים לנחות בקצה העולם כדי לממש את אחד הטיולים הייחודיים שתעשו איי פעם בחייכם. באתר שלנו תוכלו לחקור לא מעט מאמרים ומדריכים בנושא טיול לניו זילנד. ומלבד המלצות וטיפים, החלטנו להדגיש 3 טעויות שכיחות בקרב מטיילים מתעניינים שמשוחחים איתנו ומגיעים אלינו לייעוץ.
מטיילים בעונה? הזמינו מ-ר-א-ש!
אם אתם מתכוונים לטייל בניו זילנד בין דצמבר לאמצע מרץ, אתם תגיעו אליה בשיא עונת הטיולים. ניו זילנד מבוקשת על ידי תיירים מכל רחבי העולם, שמחפשים אחר טבע שמור ומגוון שמתקיים רק במעט מאד יעדים בעולם. בכל שנה, הביקוש גובר על ההיצע, וגם אם אתם רגילים לטיולים ספונטניים ללא הזמנות מראש, ניו זילנד היא ממש לא המקום "להמר" על הזמנות ברגע האחרון. ככל שתקדימו להזמין לינה ורכבים, כך תיהנו ממחירים נוחים יותר ומזמינות גבוהה יותר. ככל שתמתינו עם ההזמנות, המחירים יעלו, עד שמספר חודשים לפני נסיעתכם (לרוב כחודשיים שלושה מראש) כבר לא ישארו מקומות לינה זמינים, או שישארו מקומות לינה במחירים גבוהים במיוחד, כנ"ל לגביי רכבים. אם בכוונתכם לעבור בין שני האיים באמצעות מעבורת, אל תמתינו לרגע האחרון והזמינו גם אותה מספר חודשים מראש! בעונה האחרונה (קיץ 22-23) למטיילים רבים נפגע הטיול כשלחלק מהמעבורות התגלו ליקויים טכניים והן הוצאו משירות, וכן בעקבות מזג אוויר חריג ביותר שכלל שטפונות וסערות באי הצפוני ופגע בשטף המעבורות היומי. כששיבושים כאלו מתרחשים בקווי המעבורת, תהיו בטוחים שהמטיילים שיקבלו קדימות הם אך ורק המטיילים שהזמינו מקום מספר חודשים מראש, ולא אלו שהגיעו לדלפק חברת המעבורת ללא הזמנה מראש. ובכך שמענו על לא מעט מטיילים השנה שלא הזמינו את המעבורת מראש ונאלצו להזמין כרטיסים למועד של שבועיים או שלושה קדימה (לחלק מאיתנו מדובר בכל תקופת הטיול), או לוותר על הרכב השכור ששולם מראש ולעבור בטיסת פנים אל האי הדרומי.
אל תוותרו על האי הצפוני!
בשלבי התכנון אנו נוהגים לדלות מידע ברשתות חברתיות, בלוגים ואתרי טיולים שונים. ברובם המטיילים שאחראים למידע, מעבירים אותו הלאה על פי חוויית הטיול הספציפית שלהם ועל סמך מידע שקיבלו ממטיילים קודמים. טעות שחוזרת על עצמה בקרב מטיילים שמגיעים בפעם הראשונה לניו זילנד היא האופן שבה מחליטים לוותר על האי הצפוני בקלות רבה כל כך. האי הצפוני והאי הדרומי אכן שונים מאד, ואכן באי הדרומי נמצאות רוב תצורות הטבע המשמעותיות והיפות שתראו בטיול, אך אין זה אומר שכדאי מיד לוותר על האי הצפוני. כמה מיתרונותיו של האי הצפוני הם שניתן להקדיש לו מעט ימים לעומת האי הדרומי, שטח הטיול בו הוא קטן יותר ועל כן הנסיעות הרבה יותר נוחות, (כיוון שרוב המטיילים מתרכזים באיזורים ספציפיים באי הצפוני ולא בכולו, בשונה מהאי הדרומי), הטמפרטורות בו גבוהות יותר וניתן לפגוש בתרבות המאורית המקומית ובמספר תופעות טבע שאינן קיימות באי הדרומי, כגון הגייזרים המפורסמים של רוטורואה. אין בפסקה זו אמירה שכל טיול בניו זילנד חייב לכלול את האי הצפוני, אך כדאי מאד לחקור עליו לפני שמחליטים לוותר עליו לטובת ימים נוספים באי הדרומי.
אל תנסו להספיק הכל בטיולים קצרים
טעות קריטית נוספת שאנו נתקלים בה מול מטיילים מתעניינים או מול מטיילים שמגיעים לייעוץ, היא תכנון לקוי של כמות היעדים והמעברים בין היעדים. ניו זילנד יפה ומספר האתרים לביקור בה הוא אין סופי, אך אין זה אומר שעליכם להספיק הכל, בדיוק כמו שאומר המשפט החכם "תפסת מרובה לא תפסת". לרוב שמורות הטבע המרכזיות של ניו זילנד כדאי להקדיש יותר מרק כמה שעות על הדרך, וכך גם לאתרים הנוספים הסמוכים לעיירות מרכזיות הנמצאות בדרכים ולאטרקציות מומלצות. טיול שכולל מעברים תכופים מדי לילה הוא טיול מפוספס! אין ספק שתחמיצו בדרך נקודות עניין משמעותיות, תבלו את עיקר הטיול בכבישים במקום בטבע ולא תוכלו לחזור עם התחושה הייחודית של המטיילים ששבו הביתה לאחר שהגיעו לנבכיה של ניו זילנד.